Homeopátiával a hányinger ellen

homeopatias

.

A terhesség első trimeszterének – sajna valakinek nem csak – természetes és gyakori velejárója az émelygés, hányinger, hányás. Ha nem kóros hányásról van szó – ami ritka, de nagyobb veszélyekkel járhat – akkor próbálkozhatsz a neked megfelelő homeopátiás szerek  alkalmazásával. A következő kis táblázat segít eligazodni, hogy mely bogyókat szánta neked a sors. 🙂

COCCULINE napi 3-4×1 tabletta Komplex készítmény. A hányingert szédülés, sápadtság, gyengeség kíséri, bizonyos szagok provokálják a hányingert.
COCCULUS 9 CH napi 3×5 golyó A hányingert szédülés, ásítozás és nagy fáradtság kíséri. Az állapot szagingerekre rosszabbodik, meleg szobában, pihenésre javul.
IGNATIA AMARA 15 CH napi 2×5 golyó Szorongó, érzékeny kismamáknak, akik a gyomorszájban görcsöket éreznek. A torokban gombócérzet alakulhat ki nehézlégzés érzésével. A hányinger evésre javul, kikapcsolódásra megszűnik.
IPECA 9 CH napi 3×5 golyó Szinte állandó hányinger, sápadtsággal, alacsony vérnyomással. A hányás nem hoz megkönnyebbülést, a beteg nyelve a hányás ellenére is tiszta marad. A beteg nem szomjas.
NUX VOMICA 9 CH napi 1×5 golyó A hányinger evés után lép fel, erős álmosságérzet mellett. A hányás megkönnyebbülést hoz, pár korty savanyú vagy szénsavas ital ilyenkor jólesik a gyomornak. A kávé vagy annak illata erős hányingert okoz.
SEPIA 9 CH napi 2×5 golyó Már reggel, ébredéskor éhgyomorra hányinger lép fel, és fokozódik ételszagra vagy étel látványára. Gyomorégés, rossz szájíz kísérheti, amit az evés csak átmenetileg enyhít. Kívánja a savanyú ízeket.
TABACUM 9 CH napi 2×5 golyó Nagyfokú sápadtság, hányinger. A hányás mellett hideg verítékezés, szédülés, erős szívdobogás alakul ki. Az állapot enyhe mozgásra is súlyosbodik. Javul friss levegőre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Spam Protection by WP-SpamFree