A törekvésről röviden

A “Hízás terhesség alatt” című cikkemet orvul megtámadták. 😉 Most megosztom veletek egy ismerősöm reakcióját és mindjárt reagálok is rá. Vitaindítónak szánom, kíváncsi vagyok mindenki véleményére.

Ismerősöm felvetése:

“Borzalmas ez a súlykérdés… ki találta ki, hogy mennyit “szabad” hízni a terhesség alatt? Nyilván mindenki törekszik arra, hogy a lehető legkevesebb pakolódjon rá… aztán sikerül, ahogy”

Válaszom:

“Nem tudom ki találta ki, de az biztos, hogy nem véletlenül. Számomra inkább az a fura, hogy bár minden kismama jót akar magzatának, sokan mégis épp a terhesség alatt engedik el magukat. Vajon miért? Mikor most nem csak saját magunkért, hanem a piciért is felelősek vagyunk.
Miért olyan könnyű elfogadni, hogy terhesen nincs cigi és alkohol, és miért olyan nehéz betartani azt, hogy ésszel együnk és mozogjunk is egy kicsit.
A cikkben lévő BMI-táblázat csak tájékoztató jellegű, nem ezen van a hangsúly, hanem azon, amit helyesen megfogalmaztál, a TÖREKVÉSEN. Mert ha az van, akkor lesz eredmény is.
Elsősorban nem esztétikai szempontból tartom fontosnak a testmozgást és az egészséges táplálkozást a terhesség alatt, hanem a kismama és a pici baba egészsége szempontjából. Na meg azért, hogy legyen erőd, kitartásod a szüléshez. De azért biztosan nem bánod, ha mindemellett pocakosan is formás nő maradsz. 😉 “

Olyan izgalmasnak találom ezt a témát, hogy még szavazást is indítottam. 🙂 Az oldalsávban te is szavazhatsz!

“A törekvésről röviden” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szerintem is nehéz betartani ezt a két fontos dolgot, pláne ha az emberlánya terhessége előtt sem volt valami aktív. De egyetértek, meg kell próbálni, igenis “áldozatokat” kell hozni azért a kis életért odabenn.

  2. Én meg azt nem értem, hogy aki terhessége előtt aktív volt, az hogy tud leállni ezzel 9 hónapra. Én biztosan megőrülnék. És a baba érdekeit most nem is említettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Spam Protection by WP-SpamFree