Játékos gyerek torna

Mit kezdhet a tornázni kívánó anyuka kicsinyével, aki a baba-mama tornához már túl nagy vagy túl aktív? Teremts neki izgalmas, biztonságos környezetet, és indulhat is a torna. Vidám mozgásos gyakorlatok sora, amiben a gyerek kipróbálhatja ügyességét, improvizálhat, ugyanakkor önfegyelmet is tanulhat – kérésre végrehajtani egy gyakorlatot. Másfél éves kislányom és hároméves kisfiam nagyon szeretik az ilyen “szeánszokat”. Hamar belejöttek, már elég, ha a gyakorlatok nevét kimondom és csinálják is. A hangsúly a játékosságon van. A gyakorlatokat változtassuk izgalmas feladatokká. “Gyerekek most sétáljatok át a pallón! Vigyázat, alattatok víz van, bele ne pottyanjatok, szárazon kell átjutni!” Dicsérd meg, ha ügyes, és akkor is, ha még nem annyira, de kitartóan próbálkozik. Olyan gyakorlatokat gyűjtöttem össze, amelyeket segítség nélkül is meg tud csinálni egy bölcsis, ovis korú gyerek, te pedig nyugodtan tornázhatsz mellette.

“Játékos gyerek torna” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Enikő!

    Nagyon édesek a lurkók. Az meg kifejezetten haláli volt, amikor Kamilla egy pillanatra felháborodott a labdán!) Én is sokat tornáztam anno az unokaöcsémmel, remélem a kisfiammal is hasonlóan sikeres leszek.

    Üdv.: Márti

  2. Szerintem is jól sikerült videó. Mindig nevetnem kell, mikor megnézem. A gyerekek is büszkék voltak magukra, mikor visszanézték. 🙂 Biztosan élvezni fogja a kisfiad is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Spam Protection by WP-SpamFree