Csúcsformában a nyárra

Az átmeneti lehűlések, záporok sem tartóztathatják fel, itt van már, beköszöntött a tavasz. Ragyogást, zsongást és energiát hozott és igen, aggodalmakat is. Örök női problémákat vet fel évről évre kedvenc évszakunk. Idézem a leghumorosabb, legtalálóbb hozzám intézett kérdéseiteket:

  • „Már csak pár hetem van a bikini szezonig, hogy tüntessem el a mellemről a gravitáció és a szoptatás hatását?”
  • „Egy hónap múlva lesz az esküvőm, addig ledobnék egy tízest? Hogyan csináljam ezt egy örökmozgó féléves mellett?”
  • „Itt a rövidnadrágos tavasz és én nem merek levetkőzni. Nincs mit felvennem, ugyanis tél eleje óta növésben vagyok. Ne gratulálj, már jóval szülés után.”
  • „Enikő! Lóg a bőr a karomon és a hasamon. Ha azt nem szedjük le onnan valahogy, varratok egy hosszú ujjú egyberészes fürdőruhát!”
  • „Fogynom kell 15 kilót nyárig. Tudsz valami rapid diétát?”
  • „Én csak a hasamról szeretnék fogyni, a popsimat és a mellemet erősíteném inkább. Hogy csináljam?”

Vagy száz hasonlóan kedves és kétségbeesésről árulkodó levelet kaptam tőletek az elmúlt pár hét alatt. És a legtöbbjükben épp a legfontosabb, legsarkalatosabb kérdés hibádzik: a helyes célmeghatározás. „Helyes” helyett írhattam volna „reálisat” is, hiszen ezen van a hangsúly. Időd, energiád és elkötelezettséged függvényében dobálózz a kilókkal, de azért úgy, hogy a realitás talaján maradj. Innen-onnan lefaragást, ide-oda plusz “anyagot” csak alakformáló edzéssel sikerülhet megteremtened, hosszú távú, tartósan fenntartható fogyást pedig csak életmód váltással tudsz elérni. Egy egészséges, testzsír-csökkenésedet támogató életmód pedig nem arról híres, hogy 1 hónap alatt megszabadítana 10 kilótól. Ehhez ugyanis koplalnod kellene, az pedig már nem fér bele az egészséges kategóriába. De persze megértem, hogy így nyár előtt neked mégis instant megoldásra van szükséged.

Hogy pár hét után ne szedd vissza kamatostól a leadott kilókat, én mégis az életmód reformot szorgalmaznám, annyi „engedménnyel”, hogy az első 2 hónapban önszorgalomból szigoríthatsz rajta (kismamáknak, szoptatós anyukáknak nem ajánlom a szigorítást!) Így még egészséges kereteken és rövid időn belül többet fogyhatsz, a későbbiekben pedig szépen lassan áttérve a normál „életmód fokozatra”, fenntartható lesz a testzsírcsökkenésed. Mit szólsz hozzá? Nem fogsz 10 kilótól megszabadulni 1 hónap alatt, de 6-tól igen, és azt a 6-ot nem látod többé. És ehhez nem kell más, mint hogy beiktass mindennapjaidba egy kis mozgást, és egy kis figyelmet szentelj a táplálkozásodra. Azon sem kell többé törnöd a fejed, hogy ezt pontosan hogyan valósítsd meg. Mindent elmondok és megmutatok neked. Követem a fejlődésedet, motivállak és ha elakadnál, mentőövet nyújtok. Ha célodat megfogalmaztad és az elszántsággal sincs gond, már kezdhetjük is!

Készen állsz arra, hogy egészséges kereteken belül

CSÚCSFORMÁBA KERÜLJ A NYÁRRA?

 

 

 

 

 

 

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Spam Protection by WP-SpamFree