Tippek narancsbőr ellen

.

Mindjárt itt a bikini-szezon, de arra még van időnk, hogy részben vagy akár teljesen eltüntessük a combunkon, popsinkon éktelenkedő gödröcskéket. Jobb, ha tudod, a cellulit elleni harc életfogytig tart. Amennyiben fontosnak tartod, hogy a sima, ruganyos bőr állandósuljon, az életmódodba beiktatott változásokhoz hűnek kell maradnod. De melyek is ezek a változások? Mit kell azért tenned, hogy eltűnjön a narancsbőr.

.

..


  1. Testzsír csökkentése mértékletes táplálkozás révén. A drasztikus fogyókúra nem megoldás, az ésszerűen csökkentett kalóriabevitel és a rendszeres testedzés kombinációja már igen. A cellulit a kötőszövetekben történő zsírraktározás során keletkezik, vagyis ha ledobod magadról a felesleges zsírréteget, akkor javul a bőrkép és nem alakulnak ki újabb gödröcskék.
  2. Tornázd fel anyagcserédet! A narancsbőr okozta hátráltatott véráramlás miatt nehezen tudnak a méreganyagok kiürülni, és az új tápanyagok beáramlása is nehézkes. Ebből egyenesen következik, hogy a bőr elveszti rugalmasságát, megereszkedik. Ez az, amikor a narancsbőr összefüggő képletet mutat – szoktuk hurkáknak is mondani. Ezt ne várd meg! Aktivizáld magad! Vezesd rá testedet a mozgás örömére! Tornázz, táncolj, fuss, ússz, sétálj nagyokat. Amihez csak kedved van. Vannak kimondottan olyan gyakorlatok, amelyek a popsi, csípő tájékát dolgozzák meg, de az az igazi, amikor nagy intenzitással mozogsz, hiszen az anyagcseréd akkor pörög igazán. A legtökéletesebb az intervallum edzés, mivel itt az intenzitást ötvözöd a far -és combizom gyakorlatokkal.
  3. Csökkentsd a koffein, a és az alkohol fogyasztását. Ha ezt sikerül szokássá alakítanod, meglátod, a bőröd áldásos változáson megy majd keresztül.
  4. Önmagukban nem jelentenek megoldást, de a fentiek betartása mellett nagyban támogathatják a narancsbőr felszámolását a következők: hideg-meleg váltózuhany, illóolajos masszázs, az érintett bőrfelület nagyszemcséjű sóval történő radírozása, narancsbőr elleni krémek, szauna, infraszauna. Ezek eredményessége vérkeringés-fokozó hatásukban rejlik. A szauna fellazítja a bőrt, a kötőszöveteket, így utána érdemes radírozni, átdörgölni a popsit. Otthoni megoldásként a hideg-meleg váltózuhany utáni olajos masszázst ajánlom.

Harcra fel a gödröcskék ellen! A küldetés nem lehetetlen és ha következetesen betartod a szabályokat, akkor meglepően hamar kisimul a bőr!

Mosolygós cellulitűzés –  baba-mama tornával! >>

“Tippek narancsbőr ellen” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia!

    Amiatt érdeklődnék, hogy már hónapok óta edzek, de még mindig nem vagyok tökéletes. Nyilván valamit rosszul csinálok, de nem tudom mi az. Szeptemberben lesz 2 a kicsi lányom, de még nem vagyok az igazi. Ráadásul 3 kg maradt rajtam a szülés után 4 nappal, tehát nem sok. Így is csak 50 kg vagyok a 162 centimhez, pont mint évek óta, a méretek is azonosak, de a tónus az nem. Egyszerűen puha vagyok. Pedig heti 5* tornázok (Béres Alexandra, Rubint Réka, Cindy Crawford) 1-1 órát, és odafigyelek, hogy mit eszek és sohasem nassolok. Kicsi már a terhelés? Elkezdtem futni is, hátha attól lemegy azaz 1-2 kg plusz. Szerinted mit tehetnék még? Érdemes beszereznem lábsúlyt például, és hány kilósat? Köszönöm a segítséget! Alex

  2. Alex! Azt gondolom, hogy a súlyzós és intervallum edzések sokat javítanának a testsémádon. Ezek az edzésformák segítenek kizökkenteni a platóból, plusz kerekítenek, feszesítenek. 🙂 Nézd meg az új weboldalamat, amely minden héten új torna videóval dobja fel edzés repertoárodat: http://tornavideo.hu/
    Szívből ajánlom még Fittmama Program DVD-met, amely tartalmaz 3 torna videót (baba-mama torna, pilates és intervallum edzés), egy csaknem 100 oldalas ebook-ot, amely egyszerűen, logikusan és gyakorlatiasan ismerteti a fogyás és formásodás mechanizmusát és ad gyakorlati útmutatót, edzés- és táplálkozási tervet, torna kártyákat, Fittmama klub tagságot. Itt belekukkanthatsz a dvd-be: http://fittmamablog.hu/fittmamaprogram.htm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Spam Protection by WP-SpamFree