Hozzávalók
- 2 padlizsán
- 3 cukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- kisujjnyi gyömbér vagy 3 tk gyömbérpor
- 2 darabolt paradicsom konzerv
- bazsalikom és oregánó (friss az igazi)
- só, bors
- ujjnyi szelet füstölt sonka (Pármai előnyben)
- reszelt parmezán sajt
- 20 deka trappista sajt
- ek olívaolaj
Elkészítés
Vágd karikákra a padlizsánokat és a cukkiniket. Sózd meg a padlizsánt és tedd félre. Főzd jó sűrűre a paradicsomot, a fokhagymát, a felaprított bazsalikomot és oregánót. Fűszerezd is a szószt, majd vedd le a tűzről. Jól nyomkodd ki a padlizsán levét, majd rakj le belőle egy réteget egy olívaolajjal kikent jénai tálba. Ezután jöhet egy réteg cukkini, amit a paradicsomszósz követ. A sonkaréteg (előzőleg apróra kockázd fel) a soros, majd a reszelt sajtok. Újabb réteg padlizsán-cukkini és így tovább. A tetejére trappista kerüljön, hogy szép pirosra sülhessen. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 40 percig.
Jo lesz remelem