3 nyújtógyakorlat

3 nyújtógyakorlat elfoglalt kismamáknak

Ha nagyon pörgős kismama vagy, valószínűleg csak minimális időt tudsz szánni a napi tornára, így a nyújtásból is szeretnél lecsípni egy kicsit. Ez a 3 nyújtó gyakorlat maximum 1 percet vesz majd igénybe, és azt is csak azért, mert annyira jólesik majd, hogy nem bírod abbahagyni. Főleg a “pocaklógatós”, az valami isteni. 🙂
Legalább 8-10 másodpercig tarts ki egy-egy nyújtást, és ne tartsd vissza a lélegzeted. Nyugodtan, az orrodon át szívd be és a szádon keresztül fújd ki a levegőt. Azért kérlek olvasd el a nyújtás helyes kivitelezésének szabályait!

csipovadlinyujtas.

Csípő-vádli-combfeszítő nyújtása

Ez a nyújtógyakorlat 3 izomcsoportot is szépen lelazít. Fontos azonban a helyes kivitelezés a teljes hatás eléréséhez.

Kapaszkodj meg valamiben, lépj hátra egyik lábaddal, told a sarkad a földhöz (vádli). Közben billentsd előre medencédet amennyire csak tudod (csípőhorpasz izom, combfeszítő).

Ha nem érzed a feszülést a vádlidban, lépj picit hátrébb. Ha úgy érzed a combod felső része nem nyúlik eléggé, told még előrébb a medencédet.


combhajlitokarhatnyujtas.

Combhajlító-mell-hát nyújtása

Állj vállszéles terpeszbe, egyenes háttal dőlj előre és támaszkodj meg egy szék támlájában (mellizom). Térded csak enyhén hajlítsd be, érezd a feszülést hátsó combodban, hátadban.

Szuper nyújtó gyakorlat és ráadásul nagyon jól is esik, mert a pocak picit kimozdul a szokásos pozícióból, így fellélegezhetnek annak tartóizmai is.


oldalnyujtas.

Derék-hát-popsi nyújtása

A törökülés jól lelazítja farizmodat, csípődet és kissé belső combodat is. Dőlj oldalra úgy, hogy karoddal jól megnyújtózol. Másik kezeddel támaszkodj meg a talajon.

Hátad egyenes, derékból hajlítsd az oldalad. Végig érezned kell a feszülést hátad oldalsó izmaiban.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Spam Protection by WP-SpamFree