Nyújtsd le a felsőtested!

Nyújtsd le a felsőtested!

Ha úgy érzed, jól megdolgoztattad válladat, bicepszedet, tricepszedet és hátizmaidat, akkor már készülhetsz is azok nyújtására. Igyál pár korty vizet, válassz valami kellemes, relaxáló zenét, csüccs le egy matracra és már kezdhetjük is. Egy-egy nyújtó gyakorlatot 8-10 másodpercig tarts ki, és ügyelj a lassú, mély légzésre is. Orrodon be, szádon ki. A stretching helyes végrehajtásának aranyszabályaihoz katt ide.

hatnyujtas2.

Hát és mellkas nyújtása

Törökülésben nyújtsd ki két karodat a mellkasod elé, kulcsold össze kezeidet. Ahogy enyhén púposítod hátadat érezned kell a feszülést a lapockáid közt.

Most hátad mögött fond össze a két kezed és jól húzd ki magad, hogy szépen megnyúljanak a mellizmaid. Könyököd kissé mindig legyen behajlítva.


vallnyujtas.

Váll nyújtása

Bal kezeddel húzd (könyök és váll között) jobb karodat a mellkasod felé. Érezd, a feszülést a jobb válladban. Ne feledkezz meg a bal válladról sem!


bicepsznyujtas.

Bicepsz nyújtása

Nyújtsd ki jobb karodat előre és bal kezeddel finoman feszítsd vissza jobb kézfejed. Jobb bicepszed feszül ilyenkor. Végezd el a gyakorlatot a bal karral is.


tricepsznyujtas.

Tricepsz nyújtása

Behajlított bal karod jobb kezed segítségével told hátra a fejed mögé. Próbálj bal kezeddel minél mélyebbre lenyúlni a hátad mögött. Soha ne a könyöködet, hanem a váll és könyök közti területet, azaz a tricepszet told finoman jobb kezeddel. Válts kart.


nyaknyujtas.


Nyakizmok nyújtása

Finoman húzd a fejed jobbra, majd balra, majd told kezeddel előre. Ezután nézz balra, majd lassan jobbra.

Csak enyhe feszülést érezhetsz a nyakadban, vigyázz nehogy meghúzd. Soha ne végezz teljes fejkörzést, csak válltól vállig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Spam Protection by WP-SpamFree